luni, 28 martie 2011

Business cu…ghiocei

Sunt chiar ei GHIOCEII - primele flori ale primăverii, care pot fi văzute doar în Cartea Roşie şi.... în mîinile băbuţelor care stau pe străzile din centrul capitalei şi le vînd pentru "a mai face cîţiva leuţi". Din pădurile Moldovei aceste vietăţi firave au cam dispărut, dar iată că mai există persoane care cunosc binele locurile în care au mai rămas ultimele fire din plantele care sunt pe cale de dispariţie şi fac bani pe seama acestora.
Businessul băbuţelor curajoase nu a fost ruinat nici de amenzile de la 1000 pînă la 2000 de lei puse de autorităţi pentru comercializarea florilor de primăvară.
Băbuţele susţin că anume mărimea "gigantică" a pensiei pe care o primesc, le scoate în stradă şi le "impune" să facă comerţ cu primele flori ale primăverii "Ce vreţi de la mine? Parcă dvs nu ştiţi ce pensie am eu? Cum să trăiesc cu aşa pensie? Trebuie să fac ceva, să cîştig bani cumva." Asta este explicaţia abundentă în argumente convingătoare ale reprezentantelor comerţului moldovenesc de pe bulevardul Ştefan cel Mare.
Cu pensie sau fără, cu amendă sau scăpînd de aceasta, ghioceii sunt distruşi în continuare şi nici o lege nu-i poate salva atît timp cît băbuţele noastre vor continua să facă business pe seama lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu